Fasulye (phaseouls vulgaris) : Baklagillerden;
barbunya, çalı, ayşekadın, horoz gibi birçok çeşitleri olan bir bitki ve bunun
sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumlarıdır.
Faydası : Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.
Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına
yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar
tutukluğunu giderir. Albümini düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine
yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri
kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek
olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar. Fasulye pişirilirken, pişirme suyunu en azından
2-3 kere değiştirmek gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder